Digitalt hackathon med Campusstudenter

Den 28 maj anordnade Alexandersoninstitutet Campus Varbergs första Hackathon. De två lagen, bestående av studenter från YH-utbildningarna Mjukvaru- och Systemutvecklare, levererade en lösning till företaget Valignite – på bara 24 timmar! Vad vore ett hackathon utan tidspress och skarpt läge?

Tog fram idéer på 24 timmar

Förberedda med kexchoklad, snabbkaffe och godis från utskickad goodiebag så var det ingen tvekan om att våra hungriga studenter skulle orka jobba 24 timmar – i sträck. Discord-kanalerna gick varma och det gjorde såklart också goda idéer, kodning och datahantering. 24 timmar är lång tid, självklart hade vi pauser och aktiviteter som varvade arbetet. Vår projektkoordinator Malte Rundqvist utmanade hela gänget i Achtung die Kurve och lovade bort en choklad-guldmedalj till den som tog ifrån honom titel som stormästare. Det tog inte alltför lång tid innan Yumit hade kammat hem medaljen.

The Bob Roses vinnare av Hackathon 2021

När till slutsignalen ringde i Discord var det dags för de tävlande lagen att pitcha sina lösningar för Valignites VD och hackathonens jury. Efter en stenhård treminuters-pitch var det dags för överläggning. Våra respektive lag fick ge sig ut i sina Discord-kanaler för att samla sig inför korandet av hackathonets vinnare. Efter en noga övervägning landade slutligen jurys val på laget ”The Bob Rosses”. Konfetti kastades, musik spelades och applåderna ljöd. Inte nog med att deras lagnamn nu pryder guldpokalen på Alexandersoninstitutets kontor, de fick dessutom presentkort på 500 kronor var att spendera på Steam. Inte så illa det! Grattis säger vi!

Hackathon 2022

2022 är Campus Varbergs hackathon tillbaka. Vem vet? Kanske blir det ert lagnamn som blir stansad på pokalen nästa gång…

Interreg Nordic Sea Region (NSR) logotyp.

Hackathon är en aktivitet som finansieras med stöd av Interreg NSR genom projektet Futures By Design vid Alexandersoninstitutet.