Aktuellt

Tre personer står vid ett bord fyllt med post-it-lappar.

Alexanderson­institutet söker två process­ledare

tisdag 17 maj

Inom ramen för två av våra EU-finansierade utvecklings­­projekt söker vi nu två process­­ledare. Båda tjänsterna är tids­­begränsade projekt­­anställningar, med placering på Alexanderson­­institutet vid Campus Varberg.

Glasvägg med massa papper och postit-lappar, affisch med texten Young Growth Creators.

Studenter bidrar i flera led till projektet Scandinavian Growth Creators

tisdag 3 maj

Under de senaste två åren har studenten Mikaela Sandgren varit en del av det Interreg-finansierade projektet Scandinavian Growth Creators (SGC). Projektet har som syfte att öka samarbetet mellan studenter och mikro­företag. Ta del av Mikaelas berättelse om sin resa inom projektet, från start till slut.

Flera händer flyttar- och skriver på post-it-lappar vid ett bord.

Destinationsutveckling i praktiken

fredag 22 april

Efter två härligt intensiva dagar har innovations­­processen Destinations­utveckling i praktiken äntligen startats upp. Tre student­­grupper kommer hjälpa tre verksamheter i besöks­­näringen med att skapa nya koncept för att locka fler till att besöka Halland.

Papper med texten Datalabb Halland, datadriven innovation.

Datalabb resulterade i insikt kring bränsle­förbrukning

måndag 28 mars

Under ett av Alexanderson­­institutets datalabb analyserade studenter bränsle­­förbrukningen hos det halländska företaget Petterssons Miljöåkeri AB. Med hjälp av verktyget Brainwave Canvas gjorde studenterna spännande insikter som företaget kommer ta med sig när de vidare­utvecklar sina tjänster.

Förskola byggd i trä, foto.

Barn är framtidens hållbara samhälls­byggare

tisdag 15 februari

Universitets­lektorn Ingrid Svetoft ingår i projektet S2C, där hon aktivt arbetat med effektiv användning av material och resurser. Det gemensamma lärandet involverar även barnen och eleverna som blir framtidens samhälls­byggare, menar hon.

Christian Lauritzen porträttbild.

Dataentreprenör coachar i nytt utvecklingsprogram

onsdag 22 december

Vill du också ta mer väl­grundade beslut som är baserade på fakta snarare än mag­känsla? Tillsammans med data­entreprenören Christian Lauritzen erbjuder Alexanderson­institutet ett utvecklings­program för ett mer data­drivet arbetssätt.

En person står på scen och pratar framför en publik med studenter under Entreprenörskapsveckorna.

Karriär­stärkande aktiviteter under Entreprenörskaps­veckorna

fredag 19 november

Blir man mer kreativ av att stå upp? Ja, i alla fall om vi frågar Mohammed Kossir från Drivhuset som började sin program­punkt under Campus Varbergs första Entreprenörskaps­vecka med att alla skulle ställa sig upp. Kanske var det just det draget som gjorde rummet så fullt av energi?

Fyra personer sitter och diskuterar på scen under Halland Tech Week 2021.

Halländsk tech-vecka blev återigen en succé

måndag 11 oktober

Den 5–8 oktober 2021 gick Hallands tech-vecka av stapeln som precis som året innan blev en succé med över 1 000 anmälda deltagare och 28 event. Genom eventen fokuserar Halland Tech Week på att lyfta tech i regionen samt hos företag och entreprenörer.