Aktuellt

Affärsmodellen VIAble Growth Model, grafisk illustration.

Ny affärs­modell för analys av hållbar tillväxt

måndag 23 maj

Genom det Interreg-finansierade projektet Scandinavian Growth Creators har lektorn Birgitte Woge Nielsen tagit fram en ny affärs­modell. VIAble Growth Model gör det möjligt att analysera tillväxt från hållbara perspektiv.

Tre personer står vid ett bord fyllt med post-it-lappar.

Alexanderson­institutet söker två process­ledare

tisdag 17 maj

Inom ramen för två av våra EU-finansierade utvecklings­­projekt söker vi nu två process­­ledare. Båda tjänsterna är tids­­begränsade projekt­­anställningar, med placering på Alexanderson­­institutet vid Campus Varberg.

Glasvägg med massa papper och postit-lappar, affisch med texten Young Growth Creators.

Studenter bidrar i flera led till projektet Scandinavian Growth Creators

tisdag 3 maj

Under de senaste två åren har studenten Mikaela Sandgren varit en del av det Interreg-finansierade projektet Scandinavian Growth Creators (SGC). Projektet har som syfte att öka samarbetet mellan studenter och mikro­företag. Ta del av Mikaelas berättelse om sin resa inom projektet, från start till slut.

Flera händer flyttar- och skriver på post-it-lappar vid ett bord.

Destinationsutveckling i praktiken

fredag 22 april

Efter två härligt intensiva dagar har innovations­­processen Destinations­utveckling i praktiken äntligen startats upp. Tre student­­grupper kommer hjälpa tre verksamheter i besöks­­näringen med att skapa nya koncept för att locka fler till att besöka Halland.

Papper med texten Datalabb Halland, datadriven innovation.

Datalabb resulterade i insikt kring bränsle­förbrukning

måndag 28 mars

Under ett av Alexanderson­­institutets datalabb analyserade studenter bränsle­­förbrukningen hos det halländska företaget Petterssons Miljöåkeri AB. Med hjälp av verktyget Brainwave Canvas gjorde studenterna spännande insikter som företaget kommer ta med sig när de vidare­utvecklar sina tjänster.

Förskola byggd i trä, foto.

Barn är framtidens hållbara samhälls­byggare

tisdag 15 februari

Universitets­lektorn Ingrid Svetoft ingår i projektet S2C, där hon aktivt arbetat med effektiv användning av material och resurser. Det gemensamma lärandet involverar även barnen och eleverna som blir framtidens samhälls­byggare, menar hon.

Christian Lauritzen porträttbild.

Dataentreprenör coachar i nytt utvecklingsprogram

onsdag 22 december

Vill du också ta mer väl­grundade beslut som är baserade på fakta snarare än mag­känsla? Tillsammans med data­entreprenören Christian Lauritzen erbjuder Alexanderson­institutet ett utvecklings­program för ett mer data­drivet arbetssätt.

En person står på scen och pratar framför en publik med studenter under Entreprenörskapsveckorna.

Karriär­stärkande aktiviteter under Entreprenörskaps­veckorna

fredag 19 november

Blir man mer kreativ av att stå upp? Ja, i alla fall om vi frågar Mohammed Kossir från Drivhuset som började sin program­punkt under Campus Varbergs första Entreprenörskaps­vecka med att alla skulle ställa sig upp. Kanske var det just det draget som gjorde rummet så fullt av energi?