Destinationsutveckling i praktiken
Efter två härligt intensiva dagar har innovationsprocessen Destinationsutveckling i praktiken äntligen startats upp. Tre studentgrupper kommer hjälpa tre verksamheter i besöksnäringen med att skapa nya koncept för att locka fler till att besöka Halland.
Under våren kommer studenter från Campus Varberg samarbeta med de halländska verksamheterna Solhaga Stenugnsbageri, Skrea Matbruk och Ugglarps Grönt. Studenterna är allihop från utbildningen Event Management, men går i olika årskurser. Gemensamt är att de alla är intresserade av koncept- och destinationsutveckling.
Studenter idégenererar med hjälp av innovationsbyrå
Syftet med Destinationsutveckling i praktiken är att låta studenterna hjälpa verksamheterna att skapa nya koncept och anledningar till att besöka dem. Under den två dagar långa uppstarten av processen fick studenterna bland annat skapa en bild av sin kund genom att göra en persona. De skapade dessutom en mission och kanske det svåraste av allt: prioriterade och valde bland sina många idéer.
Processen leds av Anna Linton och Lovisa Jacobsson, som tillsammans med sin kollega Johanna Skantze driver upplevelse- och innovationsbyrån We are Laja. De engagerar, inspirerar och utmanar studenterna i sina föreställningar och idéer. De ställer relevanta frågor och peppar studenterna att våga ändra på och förfina sina idéer ytterligare.
Scandinavian Growth Creators (SGC)
Destinationsutveckling i praktiken genomförs inom ramen för Interreg-projektet Scandinavian Growth Creators. Projektet bidrar till att etablera mer långvariga samarbeten mellan studenter och mikroföretag. Studenterna får utbildning i att arbeta innovativt och entreprenöriellt, medan mikroföretagen kan höja sin innovationskraft genom studenternas kompetens och tillgång till kunskapsinstitutioner. Målet är att över 1 000 studenter ska delta i projektet och att 42 nya jobb ska skapas.
Destinationsutveckling i praktiken är en aktivitet som finansieras med stöd av Interreg NSR genom projektet Scandinavian Growth Creators vid Alexandersoninstitutet.