Foto: Natalie Greppi

Dags för Halland Tech Week 2022

Årets Halland Tech Week går av stapeln den 11-14 oktober, precis som föregående år bjuder veckan på spännande aktiviteter för regionens innovations- och konkurrenskraft. I år arrangeras veckan med fyra teman under fyra dagar i fyra städer.

Fokus på det fysiska mötet

För tredje året i rad arrangeras Halland Tech Week med syfte att sätta ny teknik och innovation på den halländska kartan kartan. Föregående år hölls veckan under rådande pandemi och för första gången arrangeras veckan utan restriktioner. Veckan kommer fokusera på fysiska möten och nätverkande genom att varje dag erbjuda yogafrukost med trendspaning, gemensamma mingel och workshops.

Vi är mycket stolta över det program vi skapat tillsammans med arrangörerna och jag är själv nyfiken på alla aktiviteter. Vi har låtit näringsliv och kommuner själva välja ut ett område där de ser att det ”bubblar” i deras närområde. Till exempel profilerar sig Falkenberg som en kommun som fokuserar på food tech. Oavsett vilka event du deltar i utlovar vi mycket inspiration, mingel och reflektion kring det som berör oss alla – nämligen framtiden.

Charlotte Ahlgren som är projektledare för Halland Tech Week 2022.

Fyra teman i fyra städer

Halland Tech Week kommer hållas i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Kungsbacka med följande teman: Tech-Mecka, AI/Health tech, food tech och build tech.

Programsläpp idag

Programmet släpps idag och anmälan till varje event sker på hallandtech.se/program. Det är kostnadsfritt att delta och anmälan är öppen för alla.

En del av Futures By Design

Halland Tech Week ingår i Halland Tech som är ett marknadsförings- och kompetensutvecklingsparaply som visar på konkreta möjligheter med ny teknik och digital transformation i Halland. Initiativet är en del av projektet Futures By Design vid Alexandersoninstitutet och finansieras med medel från Interreg North Sea Programme samt Region Halland.

Interreg Nordic Sea Region (NSR) logotyp.Region Halland, logotyp.