Slutsatser och metoder för framtidens lärande

Startar: 
torsdag 17 augusti klockan 10.00
Slutar: 
torsdag 17 augusti klockan 11.45
Plats: 
Zoom
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anmälan har stängt.

Projektet Efterfrågad kompetensutveckling (EKU) har pågått sedan 2020 och i augusti 2023 avrundar vi projektet med en digital slutkonferens!

Under förmiddagen kommer vi prata om livslångt lärande, strategisk kompetensutveckling och att utveckla nya sätt att utbilda för att möta samhällets behov och utmaningar. Under projektet har vi arbetat fram praktiska metoder för kompetensutveckling. Samtidigt har vi lagt ett strategiskt fokus på framtidens utbildningar och utvecklingen av Campus Varberg som lärcentra och strategisk hub för lärande och innovation i norra Halland. Under konferensen pratar vi om nyckelfaktorer som hjälpt arbetet framåt och vilket arbete vi ser behövs för framtidens lärcentran och andra utbildningsaktörer.

Medverkar gör bland annat:

Porträttbild av Katarina Pziertzak, foto.

Katarina Pziertzak, forskare, senior projektledare och strateg inom området Livslångt lärande. Katarina öppnar konferensen med fokus på livslångt lärande och behovet av att hitta nya strategier för att möta framtidens utvecklingsbehov.

Porträttbild av Martin Lackeús, foto.

Martin Lackéus, forskare vid avdelningen Entrepreneurship and Strategy på Chalmers Tekniska Högskola. Inom projektet har vi bland annat arbetat med metoden "entreprenöriella medarbetare" där medarbetarens entreprenöriella, värdeskapande och kreativa förmågor står i fokus för utveckling av en organisation eller företag. Martin berättar mer om att arbeta värdeskapande på arbetsplatsen och hur man väger lärande mot värdeskapande.

Porträttbild av Ulrik Lögdlund, foto.

Ulrik Lögdlund, lektor i pedagogik och studierektor i sociologi vid Linköpings universitet, följeforskare i EKU. Ulrik har under projektet följt och utvärderat de olika processerna inom projektet och även deltagit i projektets Advisory Board. Vad har varit de viktigaste lärdomarna? Vad borde vi fortsätta göra – och vilka tips finns för andra som vill testa nya metoder?

Moderator under konferensen är Margareta Ivarsson.

Om Efterfrågad kompetensutveckling

Projektet Efterfrågad kompetensutveckling (EKU) syftar till att lyfta näringslivet i Halland, företagens kapacitet och hur offentlig sektor kan stötta det livslånga lärandet. Genom att testa, utvärdera och implementera vidareutbildning och utveckling för små och medelstora företag i Halland ska projektet bidra till, och utveckla:

  • Framtidens utbildning och framtidens mötesplats
  • Nya sätt mäkla och facilitera kunskap, utbildning, erfarenhet och kompetens
  • Bidra till företags strategiska kompetensutveckling

Allt material som har tagits fram under projektets gång finns tillgängligt på sidan Entreprenöriell medarbetare. Du är också välkommen att ta del av vår sammanfattning av huvuddelarna i projektet inför konferensen.

Kontaktperson

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår processledare Kajsa Urge.

Tillväxtverket logotyp.Region Halland logotyp.Europeiska regionala utvecklingsfonden logotyp.

Efterfrågad Kompetensutveckling (EKU) är ett projekt vid Alexandersoninstitutet som finansieras med stöd av Tillväxtverket.