Etikett: Efterfrågad Kompetensutveckling (EKU)

Två personer står och pratar framför en grupp människor som sitter och äter.

Alumniträff på Campus Varberg

torsdag 24 augusti

Den 23 augusti arrangerade Alexanderson­institutet en lunch där alumner från Campus deltog för att dela med sig av sin syn på kompetens­utveckling, livs­långt lärande och Campus som möjlig arena för nätverk och möten.

Slutsatser och metoder för framtidens lärande

Den 17 augusti 2023 arrangerade Alexanderson­institutet en slut­konferens för projektet Efterfrågad kompetens­utveckling. Konferensen presenterade projektets slutsatser kring metoder för framtidens lärande.

Hur du blir mer entreprenöriell

onsdag 9 augusti

Forskning visar att en entreprenöriell förmåga är något som går att utveckla och lära sig. Genom kursen Entreprenöriell medarbetare och inom det EU-finansierade projektet Efterfrågad kompetens­utveckling har flertalet underlag tagits fram med syfte att främja just detta.

Entreprenöriell medarbetare

Mjuka värden så som entreprenörskap blir allt viktigare i vårt samhälle. Att kunna driva och identifiera utveckling­sidéer är en av nycklarna för ett framgångs­rikt företag.

AktivitetEtt bord där det står några muggar och ligger post-it-lappar, pennor och färgglada process-kartor utspridda.

Slutsatser och metoder för framtidens lärande

torsdag 17 augusti Zoom Efterfrågad Kompetensutveckling (EKU)

Projektet Efterfrågad kompetens­utveckling (EKU) har pågått sedan 2020. I augusti 2023 avrundar vi med en digital slut­konferens.

Tre personer står vid ett bord fyllt med post-it-lappar.

Alexanderson­institutet söker två process­ledare

17 maj 2022

Inom ramen för två av våra EU-finansierade utvecklings­­projekt söker vi nu två process­­ledare. Båda tjänsterna är tids­­begränsade projekt­­anställningar, med placering på Alexanderson­­institutet vid Campus Varberg.

ProjektEfterfrågad kompetensutveckling.

Efterfrågad kompetensutveckling (EKU)

Rätt kompetens blir allt viktigare för företagens konkurrens­kraft eftersom kunskaps­innehållet i de varor och tjänster som produceras i närings­livet stiger. Samtidigt ökar konkurrensen om marknads­andelarna i takt med globaliseringen.